Oliwa z oliwek

Oliwa z oliwek towarzyszy ludziom od tysięcy lat nie tylko jako element zdrowej diety, ale także produkt wykorzystywany do celów kosmetycznych i leczniczych, a nawet liturgicznych. Najbardziej wartościowa jest oliwa z oliwek extra virgin, którą uzyskuje się w wyniku pierwszego tłoczenia owoców drzewka oliwnego na zimno. Gdy zostanie odwirowana wyróżnia się pięknym, złocistozielonym kolorem.

Szereg czynników ma wpływ na ostateczną jakość oliwy. Najlepsza oliwa z oliwek powstaje tam, gdzie spotykają się idealne warunki naturalne z wiedzą i pracowitością człowieka. Drzewka oliwne doskonale rozwijają się, gdy mogą korzystać z głębokich warstw gleby średnio zbitej, żyznej oraz świeżej. Do uprawy drzewek oliwnych najlepszy jest klimat, gdzie średnia temperatura wynosi 25°C. Właśnie dlatego sławę i uznanie zdobywa w świecie włoska i hiszpańska oliwa z oliwek.

W naszej ofercie dostępna jest zarówno hiszpańska i włoska oliwa z oliwek. Proponujemy także doskonałej jakości oliwę wprost ze skąpanej w słońcu Grecji. Produkty te doskonale nadają się do smażenia oraz sałatek. Dzięki tradycyjnej, wyłącznie mechanicznej produkcji, taka oliwa z oliwek posiada wiele drogocennych składników odżywczych oraz walorów smakowych.

5 produkt(ów)

na stronę

Siatka  Lista 

Ustaw kierunek malejący

5 produkt(ów)

na stronę

Siatka  Lista 

Ustaw kierunek malejący