zdjęcie

Sok z granatu BIO

Delizum, organiczny sok z owoców granatu – 100% naturalny, wyciskany, nie z koncentratu. Produkowany jest ze szlachetnej odmiany Mollar Elche, która uchodzi za jedną z najbardziej wartościowych na świecie.

Sok z granatu

W okolicach Elche w Hiszpanii granaty uprawiane są od 1000 lat. Tradycja i naturalne metody ich uprawy przekazywane są z pokolenia na pokolenie. Do produkcji naszego soku użyto wyłącznie owoców z ekologicznych (certyfikowanych ) zbiorów.

Większość soków dostępnych na rynku to produkty naturalne jedynie z nazwy. Ich produkcja najczęściej polega na wytworzeniu soku z wcześniej przygotowanego koncentratu. Nierzadko do takiego produktu dodawany jest cukier, aby wzmocnić jego smak. Masowa produkcja powoduje również konieczność szybkiej pasteryzacji soku w wysokiej temperaturze, co istotnie zmniejsza ilość składników naturalnie występujących w owocach granatu. Tak produkowany sok, pozbawiony cennych właściwości, nierzadko z dużą zawartością konserwantów, trafia do sklepów i na nasze stoły.

Nasz sok jest w 100% naturalny, co oznacza, że nie został wyprodukowany z koncentratu. Do produkcji wykorzystywane są jedynie świeże i dojrzałe owoce zebrane z drzew w optymalnym momencie, dzięki czemu charakteryzują się znakomitą soczystością i dużą zawartością naturalnych składników i naturalnie występujących cukrów. Nie znajdziecie w nim Państwo również żadnych dodatków kolorystycznych ani smakowych.

Po wyciśnięciu surowych owoców sok jest pasteryzowany w najniższej możliwej temperaturze aby ocalić to, co w nim najcenniejsze: składniki mineralne, witaminy i antyoksydanty. Ich wyjątkowo duża zawartość znajduje się w skórce granatu. Dlatego do produkcji naszego soku wykorzystywane są całe owoce. Następnie sok jest rozlewany do szklanych butelek co, jak dowodzą badania naukowe, pozwala najpełniej zachować jego smak, aromat oraz jego wartości odżywcze. Dzięki całemu procesowi wyciskania, pasteryzacji oraz pakowania uzyskujemy sok, który jest w 100% naturalny i nie zawiera niczego oprócz owoców.

Wśród najczęściej wymienianych właściwości owoców granatu można znaleźć:

1) przeciwdziałanie nowotworom dzięki dużej zawartości antyoksydantów, które wspierają naturalne mechanizmy obronne układu odpornościowego;

2) łagodzenie dolegliwości miesiączkowych oraz zapewnienie organizmowi równowagi hormonalnej, szczególnie istotnej w okresie menopauzy lub andropauzy;

3) korzystny wpływ na serce i układ krążeniaw tym redukowanie złego cholesterolu i przeciwdziałanie miażdżycy;

4) nie wpływa na wzrost poziomu cukru we krwiwięc może być spożywany przez osoby z cukrzycą;

5) przeciwdziałanie zaburzeniom erekcji u mężczyzn, poprzez korzystne działanie na układ krążenia i funkcjonowanie prostaty;

6) pozytywnie wpływa i podtrzymuje sprawność umysłową opóźniając procesy demencji i objawy choroby Alzheimera;

7) wykazuje ochronne działanie na mózg dziecka w życiu płodowym;

8) korzystnie wpływa na łagodzenie stanów zapalnych w organizmie oraz przeciwdziała reumatoidalnemu zapaleniu stawów;

Jakość naszego soku została dowiedziona wieloma ekspertyzami  i niezależnymi badaniami. Badania jakościowe soków z granatu przeprowadzone na Wydziale Żywności Uniwersytetu Miguela Hernandeza w Elche (Hiszpania) wykazały, że jedynie sok produkowany w naturalny sposób i z całych owoców zawiera nawet dwukrotnie więcej cennych antyoksydantów i wartości odżywczych niż soki oferowane w sklepach i nierzadko błędnie oznaczone jako naturalne.

Przejdź do sklepu